Evo šta koriste u restoranima kako bi dobili najukusnije salate: I vi kod kuće možete isto

pre 4 sati 8

Salate su više od običnog priloga – one mogu biti kompletan obrok, ručak koji nosimo na posao ili lagana večera. Ali ono što salatu čini zaista ukusnom, jeste dressing, odnosno preliv. Pravi dressing ne samo da povezuje sastojke, nego im daje karakter, balansira ukuse i često postaje glavni razlog zašto se salata pamti. Ako vam se salate u restoranima čine mnogo bolje nego one kod kuće – znajte da i restorani koriste iste sastojke i povrće, ali dressing je taj koji najčešće čini razliku koju primećujete.

Donosimo vam listu pet najpopularnijih i najomiljenijih dressinga za salate u svetu – klasike koji funkcionišu u gotovo svakoj kombinaciji.

1. Cezar dressing (Caesar dressing)

Nezaobilazan klasik, nastao još 1920-ih u Meksiku, u restoranu Cezara Cardinija. Iako se originalni recept menjao kroz decenije, osnova ostaje ista – kremasta emulzija od majoneza, parmezana, belog luka, limunovog soka, senfa, Worcestershire umaka i inćuna.

Omiljen je zbog spoja slanog i kiselog ukusa koji se posebno dobro slaže s hrskavom salatom, piletinom i krutonima.

2. Med i senf dressing (Honey Mustard)

Slatko-slani spoj meda i gorušice s dodatkom maslinovog ulja i sirćeta savršeno se uklapa u brojne salate, pogotovo one s piletinom, pečenim povrćem ili orasima.

Je...

PROČITAJ CEO ČLANAK