Ovu kobasicu Srbi obožavaju, a uništava srce i mozak: Izbegavajte je u širokom luku

pre 1 sat 7

Najčešći je uzrok srčanog udara

Naši ljudi ne mogu da jedu bez jedne od ovih namirnica, a ne znaju kako ona zapravo utiču na zdravlje! U svakom slučaju, ostanite umereni! Malo nas može zamisliti odlazak u restoran brze hrane bez naručivanja pomfrita. Međutim, iako ovako pripremljen krompir izgleda lepo i ukusno, on je, upozoravaju nutricionisti, najverovatnije jedan od najgorih slanih užitaka za zdravlje.

Generalno, kako se ističe, pržena hrana se smatra nezdravom, pa na njenom izbacivanju posebno insistiraju oni koji se bave zdravom ishranom. Nutricionisti uvek preferiraju da se hrana priprema bez termičke obrade, odnosno da se izbegava prženje u ulju, u fritezi ili roštilju. Generalno se preporučuje da se kuvaju sve namirnice, uključujući i meso.

Krvni ugrušci u mozgu

Verovatno najgora stvar koju možete da progutate su kobasice. Holesterol, takozvani tihi ubica, zajedno sa masnim naslagama, najčešći je uzrok srčanog udara. Nagomilava se na zidovima arterija i izaziva stvaranje krvnih ugrušaka, koji kasnije izazivaju srčani udar, dok krvni ugrušci u mozgu ili na putu do mozga izazivaju moždani udar.

Međutim, holesterol se može lako kontrolisati i iako zvuči zabrinjavajuće, za razliku od mnogih drugih štetnih supstanci, može se kontrolisati z...

PROČITAJ CEO ČLANAK