Svako jutro jela 3 jaja za doručak: Evo šta joj se nakon 7 dana desilo u telu

pre 6 sati 12

Da li volite jaja?

Ukoliko se spremaju na pravilan način, izvući ćemo maksimum iz njih, a uprkos tome što su zdrava ne bi trebalo preterivati sa konzumacijom.

– Kao i većina dece, moja naklonost prema jajima počela je u detinjstvu prvenstveno sa jednostavnim pecivom za doručak i sendvičima sa salatom od jaja. Kada sam odrasla shvatila sam da su jaja svuda, od kiša do karbonare. Poslednjih godina jaja su postala moderan toper za salate, pice i hamburgere — gastronomska zadovoljstva koja su nastala iz naših kultura povećavajući ljubav prema jelima od farme do stola, započela je svoju priču Džejmi Stejtis, novinarka sajta The Healthy.

Imajući u vidu sve zdravstvene prednosti jaja, Džejmi Stejtis, novinarka sajta The Healthy odlučila je da jede jaja svaki dan u toku jedne nedelje.

A evo šta je ona naučila tokom ovog eksperimenta.
-Za svoj eksperiment, jela sam više od dva jaja dnevno, ponekad i tri. Rešila sam da uvek pri ruci imam tvrdo kuvana jaja jer su savršena užina bogata proteinima pre treninga ili kao užina sredinom dana. (Ako ste i ljubitelj tvrdo kuvanih jaja, Ministarstvo poljoprivrede SAD-a sugeriše da će ostati sveža nedelju dana u frižideru.). Rešila sam da nastavim da pravim omlet, fritate i kišove kao jednostavne, ali zdrave , načine da iskoristite ostatke povrća, mesa i sira, piše novinarka.

PROČITAJ CEO ČLANAK