Veoma je zdrav i ukusan, a pride ne goji i ne nadima – ovaj poseban domaći hleb ćete praviti svaki dan!
Savršen hleb bez griže savesti – recept za domaći hleb od kinoe koji ne goji i ne nadima!
Ako ste u potrazi za hlebom koji je ukusan, zdrav i lako svarljiv – imamo pravo rešenje za vas. Ovaj domaći hleb od kinoe postaće vaš omiljeni izbor. Ne samo da ne izaziva nadimanje, već je i lagan za varenje i bez praznih kalorija. Savršen je za svakodnevnu pripremu, a dodatni plus je to što ne sadrži ni gluten a ni kvasac.
Jednom kada ga probate – pravićete ga stalno!
Sastojci:
– Kinoa – 200 g
– Voda – 100 ml
– Čia semenke – 2 kašike
– Maslinovo ulje – 2 kašike
– Prašak za pecivo – 1 kašičica
– So – 1 kašičica
– omiljeni začini (ruzmarin, beli luk, paprika) – po želji
Priprema:
1. Pripremite kinou
Potopite kinou u vodu 6-8 sati (ili preko noći). Nakon potapanja, kinou dobro isperite pod tekućom vodom.
2. Natopite čia semenke
Pomešajte čia semenke sa 50 ml vode i ostavite da odstoje 10 minuta dok ne formiraju gel.
3. Pomešajte sastojke
U blenderu pomešajte natopljenu kinou, gel od čia semena, prašak za peciv...