Veoma je zdrav i ukusan, a pride ne goji i ne nadima: Ovaj poseban domaći hleb ćete praviti svaki dan

pre 5 sati 9

Veoma je zdrav i ukusan, a pride ne goji i ne nadima – ovaj poseban domaći hleb ćete praviti svaki dan!

Savršen hleb bez griže savesti – recept za domaći hleb od kinoe koji ne goji i ne nadima!

Ako ste u potrazi za hlebom koji je ukusan, zdrav i lako svarljiv – imamo pravo rešenje za vas. Ovaj domaći hleb od kinoe postaće vaš omiljeni izbor. Ne samo da ne izaziva nadimanje, već je i lagan za varenje i bez praznih kalorija. Savršen je za svakodnevnu pripremu, a dodatni plus je to što ne sadrži ni gluten a ni kvasac.

Jednom kada ga probate – pravićete ga stalno!

Sastojci:

– Kinoa – 200 g

– Voda – 100 ml

– Čia semenke – 2 kašike

– Maslinovo ulje – 2 kašike

– Prašak za pecivo – 1 kašičica

– So – 1 kašičica

– omiljeni začini (ruzmarin, beli luk, paprika) – po želji

Priprema:

1. Pripremite kinou

Potopite kinou u vodu 6-8 sati (ili preko noći). Nakon potapanja, kinou dobro isperite pod tekućom vodom.

2. Natopite čia semenke

Pomešajte čia semenke sa 50 ml vode i ostavite da odstoje 10 minuta dok ne formiraju gel.

3. Pomešajte sastojke

U blenderu pomešajte natopljenu kinou, gel od čia semena, prašak za peciv...

PROČITAJ CEO ČLANAK