5 Najčudnije Dizajniranih Automobila Ikada Napravljenih

pre 1 mesec 2612

Automobili koje svakodnevno viđamo i vozimo izgledaju vrlo slično jedni drugima. Glomazna kutija na četiri točka je upravo ono što većina nas dobije. Ali ako volite automobile koji su van običnog, nekoliko automobila sa ove liste moglo bi biti vaš san. 

Ovih 5 automobila svakako su razbili sve kalupe. Pogledajte neke od najčudnije dizajniranih automobila ikada napravljenih.

Norman Timbs Special

Norman E. Timbs bio je uticajan inženjer tokom 1940-ih koji je radio sa Tucker automobilima. U to vreme, preuzeo je projekat koji će trajati više od tri godine da se završi. Cilj je bio izgraditi vozilo koje će kasnije postati poznato kao Norman Timbs Special.


Ovaj automobil je jedan od elegantnijih, aerodinamičnih i zanosnih prilagođenih automobila ikada stvorenih. Dugački prednji deo i vitki dizajn bez ikakvih vrata čine ga jednim od najčudnije dizajniranih automobila ikada napravljenih.

Bugatti Type 57s Aérolithe


Danas, kada čujemo ime Bugatti, odmah pomislimo na superautomobil poput Veyrona. Ali kompanija je proizvela stotine različitih modela automobila i neki od njih se lako mogu smatrati čudno dizajniranim, kao što je slučaj sa Bugatti Type 57s. 

Napravili su nekoliko automobila sa imenom "Type 57", poput 57t, 57c i 57c tank, ali ova inkarnacija nazvana 57s Aérolithe bila je najneobičnija među svima njima.

1932 Ford Speedster


Neobičan izgled ovog brzinca iz Forda čini ga jedinstvenim, zbog čega je prodat za 770.000 dolara na RM aukciji 2016. godine.

Speedster je imao nadole okrenuto, nekonvencionalno šiljasto vetrobransko staklo sa podeljenim stubom. Čak ni u vreme kada je bio predstavljen, dizajn nije imao smisla nikome, a danas je jedan od najčudnije dizajniranih automobila ikada stvorenih. 

1955 Chrysler (Ghia) Streamline X “Gilda”


Neki bi možda rekli da je ovo najkul automobil ikada napravljen, ali mi kažemo da je to najčudnije vozilo ikada stvoreno. Ovaj automobil izgleda kao da je inspirisan nekakvim svemirskim brodom, i može se reći da je iza njega morala biti neka luckasta inspiracija.

Ipak, dizajneri automobila su ga osmislili kako bi postigli bolju aerodinamiku. Međutim, dizajn nikada nije zaživeo, te je ovaj automobil završio na ovoj listi kao jedan od najčudnijih automobila svih vremena.

Ferrari 512S Modulo


Ne, ovo nije šala, ovo je pravi Ferrari, konceptualni automobil koji je dizajnirao Paolo Martin i predstavljen na Sajmu automobila u Ženevi 1970. godine.

Moramo priznati da ovaj automobil izgleda veoma slično svemirskom brodu iz jeftinog naučnofantastičnog filma. Bez obzira iz kojeg ugla posmatrate ovo vozilo, i dalje će biti najčudnije dizajniran automobil ikada napravljen. 

prelistaj.rs

PROČITAJ CEO ČLANAK